Η ομάδα μας

Κάρμεν Ρουγγέρη
Ειδικότητα
Ηθοποιός - Συγγραφέας
Σπουδές

Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου.

Εμπειρία

Κάθε χρόνο, πολλά έργα της ανεβαίνουν σε σχολικές παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα. Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει πάνω από 90 έργα και όπερες.

Κάρμεν Ρουγγέρη

Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έκανε ειδικές σπουδές στην όπερα, στο Πανεπιστήμιο της Περούτζα. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού και του Ελεύθερου Θεάτρου. Έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους. Το 1985 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Ρακοσυλλέκτες», στην οποία σκηνοθετούσε, γράφοντας η ίδια τα κείμενα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά (εκδόσεις Λιβάνη, Πατάκη, Ψύχαλου, Ζαχαρόπουλος, Διάπλαση, Ψυχογιός κ.ά.), μια σειρά έξι επεισοδίων για την τηλεόραση και πέντε μεταφράσεις όπερας. Το 1993 ίδρυσε την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 1996 την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 1997 άνοιξε την πόρτα του Ηρωδείου στα παιδιά. Από το 2000 και μετά, παρουσιάζει έργα της στο Ελεύθερο Θέατρο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δημιουργεί θεατρικό εργαστήρι για παιδιά. Από το 2014 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου ανεβάζει έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Μυθολογία και από το 2015 συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας όπερες για παιδιά.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK