Η ομάδα μας

Αλέξης Σιοζόπουλος
Ειδικότητα
Φυσικός
Σπουδές

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Πτυχίο Φυσικής.
Πιστοποίηση από το University of London με τίτλο “What Future for Education?”

Εμπειρία

 

Διδασκαλία Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών Λυκείου και Γυμνασίου.
Διδασκαλία Φυσικής στα Αγγλικά (προγράμματα IGCSE, IB) με χρήση τεχνολογιών εκπαίδευσης και επικοινωνίας.
Διδασκαλία προγραμμάτων STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Συγγραφή και δημοσίευση συμβουλών αποτελεσματικού διαβάσματος και διαχείρισης χρόνου, για γονείς και μαθητές.

 

Αλέξης Σιοζόπουλος

Η έφεση μου στην Φυσική και την Πληροφορική, με οδήγησε στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ως φοιτητής επέλεξα να εξειδικευτώ στον Τομέα Ηλεκτρονικής, Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμού.

Ήδη όμως από τα φοιτητικά μου χρόνια, είχα ανακαλύψει την αγάπη μου για την διδασκαλία, βοηθώντας μαθητές με την Φυσική, τη Χημεία και τα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και παρουσιάζοντας σεμινάρια εκλαϊκευμένης επιστήμης για ενήλικες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η πτυχιακή μου εργασία έγινε σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Καλκάνη, και είχε ως αντικείμενο την διδακτική των Φυσικών Επιστημών.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν το πτυχίο μου, ξεκίνησα και επίσημα να διδάσκω ως καθηγητής, αλλά και να ερευνώ τις επιστήμες αγωγής και τις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης και επικοινωνίας. Έλαβα έτσι την πιστοποίηση από το University of London με τίτλο “What Future for Education?” μέσω της online εκπαιδευτικής πλατφόρμας Coursera.

Έχοντας δει από πρώτο χέρι την δύναμη της online εκπαίδευσης, ξεκίνησα να διδάσκω μέσω διαδικτύου, τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά με βάση τα προγράμματα IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) και IB (International Baccalaureate).  Επιπλέον, εμβάθυνα στα μαθήματα STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), διδάσκοντας Εκπαιδευτική Ρομποτική σε νεαρούς μαθητές.

Τέλος, επειδή η προσωπική οργάνωση και το συστηματικό διάβασμα είναι ό,τι σημαντικότερο για τους μαθητές, δημιούργησα την προσωπική μου ιστοσελίδα στο http://siozopoulos.gr όπου δημοσιεύω πρακτικές συμβουλές αποτελεσματικού διαβάσματος Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών, για γονείς αλλά και μαθητές.

Μέσω της συνεργασίας με την online πλατφόρμα μάθησης brainy, στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητές μας. Να τους βοηθήσουμε να γίνονται όλο και καλύτεροι, με ενδιαφέρον, όρεξη και επιμονή.

Videos μαθημάτων του Αλέξη Σιοζόπουλου

Φυσική

B΄ Γυμνασίου

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK