Η ομάδα μας

Έλενα Καστάνη
Ειδικότητα
Αcademic και Life coach παιδιών, εφήβων και γονέων
Σπουδές

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Εκπαίδευση και στην Εκπαιδευτική Πολιτική και είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2017 πιστοποιήθηκε στη  Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον φορέα SHRM-CP Certified Professional, the Society for Human Resource Management των ΗΠΑ. 

Εμπειρία

Το 2007-2009 υπήρξε αναπληρώτρια Διευθύντρια στα εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα και από το 2009-2016 Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα ίδια εκπαιδευτήρια. Από το 2009-2011 ήταν μέλος της ηγετικής ομάδας  για  την πιστοποίηση του ΙΒ προγράμματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, PYP για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. (Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα, πιστοποίηση 2011). 

Έλενα Καστάνη

Choose…. to be happy, be you, be successful…

Η Έλενα Καστάνη  είναι πιστοποιημένη personal και executive coach και δραστηριοποιείται ως Αcademic και Lifecoach παιδιών, εφήβων και γονέων. 

Πιστεύει πως όλα τα παιδιά έχουν εξαιρετικές ικανότητες!! Βοηθά μέσα από το επάγγελμά της τα παιδιά και τους εφήβους να ανακαλύψουν ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, να αναδείξουν όσα τους κάνουν να ξεχωρίζουν, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα στοιχεία της προσωπικότητας τους , πάντα με γνώμονα τα δικά τους «θέλω» και  επιθυμίες. Έτσι  καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα θέματα που τους απασχολούν και να κατακτούν τους στόχους  που έχουν θέσει γρήγορα, αποτελεσματικά και με χειροπιαστά αποτελέσματα και με αυτόν τον τρόπο να οδηγούνται σε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη πορεία ζωής. 

Θεωρεί τη γνώση…δύναμη!! Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Εκπαίδευση και στην Εκπαιδευτική Πολιτική και είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2017 πιστοποιήθηκε στη  Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον φορέα SHRM-CP Certified Professional, the Society for Human Resource Management των ΗΠΑ προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία και γνώση για τις επαγγελματικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και των επιχειρήσεων ώστε να βοηθήσει τους εφήβους, ως academic coach, στην επιλογή σπουδών και κατάλληλης επαγγελματικής πορείας και στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζει να  εκπαιδεύεται προκειμένου να  πιστοποιηθεί  ως career consultant. 

Αγαπά τα παιδιά και πιστεύει σε αυτά! Έχει  εργαστεί για πολλά χρόνια  ως δασκάλα στην ιδιωτική εκπαίδευση και είχε την ευθύνη του συντονισμού διάφορων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των οποίων εφάρμοσε πολλές καινοτόμες δράσεις: θεσμό βιβλιοφάγων, ομίλων, εξατομικευμένης στοχοθεσίας και προσεγγίσεων μάθησης, προγράμματα Παιδείας και Πολιτισμού κ.α. οι οποίες είχαν κοινό γνώμονα τη γνώση μέσα από το παιχνίδι και κυρίως την ανάδειξη και καλλιέργεια  των ταλέντων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε παιδιού.

Οραματίζεται μια εκπαίδευση που τολμά να καινοτομεί για το καλό των παιδιών. Το 2007-2009 υπήρξε αναπληρώτρια Διευθύντρια στα εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα και από το 2009-2016 Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα ίδια εκπαιδευτήρια. Από το 2009-2011 ήταν μέλος της ηγετικής ομάδας  για  την πιστοποίηση του ΙΒ προγράμματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, PYP για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. ( Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα, πιστοποίηση 2011). 

Πιστεύει στη δύναμη της καλλιέργειας της παιδικής φαντασίας και στην καθοριστική συμβολή που έχει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας  και έτσι ασχολείται με τη  συγγραφή παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων μερικά από τα οποία είναι:  «Πετάει, πετάει το μυαλό», Αθήνα 2004, εκδόσεις Μίνωας, «Μην τα κάνετε θάλασσα με τη θάλασσα», Αθήνα 2008, εκδόσεις Μίνωας, «Ο οΘΕΛΩς που έλεγε συνέχεια Θέλω», Αθήνα 2009, εκδόσεις Μίνωας, «Χαρούμενες ώρες», δραστηριότητες για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄Δημοτικού, Αθήνα 2007 εκδόσεις Μίνωας, «Χαρούμενες ώρες», δραστηριότητες για παιδιά που έχουν τελειώσει την Β΄Δημοτικού, Αθήνα 2007 εκδόσεις Μίνωας, Καλοκαιρινά παιχνίδια για παιδιά που ετοιμάζονται για τη Δ΄Δημοτικού, εκδόσεις Μεταίχμιο, Ηρακλής, Αθήνα 2012,  εκδόσεις Μίνωας.

Πιστεύει στη συνεργασία και την πρωτοπορία. Συμμετέχει ως μέλος του  board of directors του πρώτου SHRMFORUM Ελλάδας και  Κύπρου και director του τομέα συνεργασιών με πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς φορείς,.

Αγαπά να προσφέρει να βοηθά ενισχύοντας την έννοια του εθελοντισμού. Είναι μέλος του σώματος Ελλήνων Προσκόπων προσφέροντας εθελοντική εργασία σε διάφορες θέσεις ως:  αρχηγός σε ομάδα παιδιών ηλικίας 7-11 χρόνων, αναπληρώτρια έφορος λυκοπούλων σε πανελλήνιο επίπεδο, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε περισσότερους από 800 εθελοντές  πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την παιδαγωγική προσέγγιση παιδιών και εφήβων, τη βιωματική και εξατομικευμένη μάθηση, τα χαρακτηριστικά ηλικίας παιδιών και εφήβων.
Είναι μέλος του οργανισμού International Coaching Federation (ICF), του Hellenic Coaching Association και του Ελληνικού Κέντρου Παιδικού Βιβλίου.

Το όραμά της; ευτυχισμένα και επιτυχημένα παιδιά και έφηβοι που θα δημιουργήσουν έναν καλύτερο  κόσμο!!!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK