Με άλλη ματιά
25 Ιανουαρίου 2019

Γνωρίζετε την έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού;

Brainy Team

Συγγραφέας

Γνωρίζετε την έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού;
Πόσο μπορεί να βοηθήσει στις μελλοντικές αποφάσεις των παιδιών σας;

Η ορθή επιλογή επαγγέλματος αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι στη ζωή των νέων. Οι περισσότεροι, μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν μία σαφή εικόνα για το μέλλον τους. Έτσι, σε συνδυασμό με την πίεση και το άγχος για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν, αρπάζουν ακόμη και την πρώτη ευκαιρία εργασίας, χωρίς να αναλογίζονται φυσικά αν είναι αυτή η καλύτερη για τους ίδιους. Ως αρωγός στον αγώνα εύρεσης του επαγγέλματος που θα τους κρατά παραγωγικούς και ενθουσιώδεις  για τα επόμενα χρόνια λειτουργεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός. 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε κρατά προσηλωμένο στους στόχους σου

Ο έγκαιρος επαγγελματικός προσανατολισμός βοηθά τους νέους και τους παροτρύνει να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό πλάνο, με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε βοηθά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Για να αποφασίσετε τι θέλετε από την καριέρα σας, πρέπει αρχικά να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Μέσα από τον επαγγελματικό προσανατολισμό εντοπίζονται οι ικανότητες, οι κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τα δυνατά σημεία του καθενός, ώστε να καταπιαστεί με κάτι που αληθινά επιθυμεί και νιώθει ότι θα καλύπτει όχι μόνο τις βιοποριστικές, αλλά και τις ψυχικές του ανάγκες, θα τον ολοκληρώνει ως προσωπικότητα, θα ικανοποιεί τις ατομικές του φιλοδοξίες και θα τον καταξιώσει κοινωνικά.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός σου δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα

Με την βοήθεια ειδικών συμβούλων απαντώνται  ποικίλες απορίες του μελλοντικού εργαζομένου. Ποιες είναι οι εργασιακές συνθήκες της ασχολίας που σκέπτεται να επιλέξει; Ποιες είναι οι θετικές ή και αρνητικές εξελικτικές προοπτικές του εκάστοτε επαγγέλματος στην αγορά εργασίας; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκέψεις ενός νέου που αγωνιά για την καριέρα του και θέλει να είναι σίγουρος για την απόφαση του. 
Κλειδί , λοιπόν, για ένα σωστά σχεδιασμένο μέλλον αποτελεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Στην Ελλάδα, μάλιστα, υπάρχει μεγάλος αριθμός κέντρων όπου διεξάγονται τέτοιου είδους τεστ, ενώ θα ακολουθήσει άρθρο με αναλυτική παρουσίαση των πιο αξιόπιστων , καθώς και του κόστους στο οποίο κυμαίνονται.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK