Με άλλη ματιά
28 Ιανουαρίου 2019

Κέντρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη χώρα μας

Brainy Team

Συγγραφέας

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικά εργαλεία στη διαδικασία επιλογής σταδιοδρομίας κάθε νέου στο κατώφλι της μελλοντικής του πορείας. Λόγω της σοβαρότητας αυτής της επιλογής, ο συμβουλευτικός ρόλος των αντίστοιχων κέντρων θα πρέπει να παρέχεται από ειδικούς με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενό τους. 

Επιλέξαμε ενδεικτικά τρία αξιόπιστα κέντρα στην Ελλάδα, στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε προκειμένου να σχηματίσετε μία ολοκληρωμένη άποψη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

ORIENTUM
Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή Κέντρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έχει συνεργάτες στη Χαλκίδα, τη Λάρισα και την Καλαμάτα. 
Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Orientum περιλαμβάνει δύο συναντήσεις με εξειδικευμένο σύμβουλο, συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων (Horizon) όπως και προσωπικότητας και εργασιακών αξιών και κινήτρων. 
Η συνολική διάρκεια είναι περίπου 3½ ώρες. Παρέχεται συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό, καθώς και τηλεφωνική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. 
Η 1η συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και ενσωματώνει τη συζήτηση του ειδικού με τον μαθητή, καθώς και τη συμπλήρωση του ψυχομετρικού τεστ από τον ίδιο. 
Η  2η συνάντηση διαρκεί 1½ ώρα και περιλαμβάνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων του τεστ και την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής διαδικασίας. 

Το συνολικό κόστος των συναντήσεων ανέρχεται στα 170 ευρώ. 

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 6778777 | email: .

EMPLOY
Αντίστοιχα, το Employ, με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και διαδικτυακά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας (e-employ.gr), βοηθά πάνω από 1.200 νέους κάθε χρόνο να αποφασίσουν υπεύθυνα για το μέλλον τους. 
Η Ατομική Συμβουλευτική Μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διεξάγεται σε 2 φάσεις.
Στην 1η φάση ο μαθητής συμπληρώνει ηλεκτρονικά ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού 300 απλών ερωτήσεων κλειστού τύπου, με σκοπό την ανίχνευση των κλίσεων, των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων του. 
Στην 2η φάση, που διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα, ο εξειδικευμένος σύμβουλος του Employ, παρουσιάζει διεξοδικά τα πορίσματα του ψυχομετρικού εργαλείου (τεστ) σε μαθητή και γονείς, και προχωρά στην ολοκλήρωση της εξατομικευμένης συμβουλευτικής διαδικασίας. 

Η τιμή ανέρχεται στα 95 ευρώ και περιλαμβάνει δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη. 

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 2310.230545/ 211.7706766 | email: /

ISON PSYCHOMETRICA
Ακόμα ένα διακεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Αθήνα.
Το Κλασικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών και περιλαμβάνει 2 έως 4 συνεδρίες, ανάλογα με τον χρόνο του συμμετέχοντα. Αρχικά, το παιδί συζητά με τον ειδικό του Ison Psychometrica, διάρκειας 40 λεπτών, σχετικά με τις απόψεις και τις ανάγκες του. Κατόπιν, συμπληρώνει ένα τεστ προσωπικότητας, ικανοτήτων/κλίσεων, αξιών/κινήτρων και ενδιαφερόντων, διάρκειας 3 ωρών. Τέλος, ο σύμβουλος προβάλλει τα αποτελέσματα του τεστ και τις καταλληλότερες επιλογές επαγγέλματος στον μαθητή, ενώ παράλληλα τον συμβουλεύει για τις επόμενες του κινήσεις, διάρκειας 1 ώρας. 

Το κόστος ολόκληρης της διαδικασίας ανέρχεται στα 200 ευρώ. 

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 6420001 | email:

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK