Ψυχολογία
10 Ιανουαρίου 2020

2020...η χρονιά των «διπλών»!

Αγνή Μαριακάκη

Ψυχολόγος, Κοινωνική Ερευνήτρια, Εκπαιδεύτρια

Τη φιλία δεν τη διδάσκουν τα σχολεία…
Δεν τη μαθαίνεις από βιβλία…
Δεν υπάρχουν οδηγίες…
Ούτε manual, ούτε tutorial, ούτε edX…
Ούτε Facebook όπου κυκλοφορεί το όνομά της ευρέως!
Είναι όμως το πιο αληθινό, το πιο ξέχειλο θησαυροφυλάκιο...
Ό,τι πιο πολύτιμο κι ας μην κάνει λεφτά, αφού στα μάτια ενός άλλου ανθρώπου, στα βλέμματα, στα αγγίγματα και στις κουβέντες του, στις σιωπές του και στις χειρονομίες του μπορείς να δεις τη δική σου πολυτιμότητα, τη θέση σου στον κόσμο, την ανάγνωση της ψυχής σου. Εκεί που και γελάς και κλαις και χαχανίζεις με τα λάθη σου, τις αποτυχίες σου, τις τσαλακωματιές, τις αστοχίες και τις αποκοτιές σου, και με όλα αυτά μαζί είσαι ιδιότυπα και επαρκής και τέλειος στα μάτια του!

Αν οι αληθινοί άγγελοι είχαν όνομα θα τους έδινα αυτά των φίλων μου, ειδικά όταν με περιλαμβάνουν, όταν μου τα χώνουν με τις αλήθειες μου γυμνές κι αστόλιστες, όταν μου τα ψάλλουν χωρίς αναισθητικό και είναι εκεί όταν μαζεύω τα κομμάτια μου, συνθέτοντας την επόμενη έκδοσή μου… καλύτερη… επειδή υπάρχουν στη ζωή μου με την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, το ενδιαφέρον τους... (αν και συχνά από απόσταση, κι όχι όσο συχνά θα ήθελα)

Το 2020 είναι γεμάτο δυάρια, δηλαδή ζευγάρια… και φέτος ακόμα περισσότερο, my New Year’s Resolution είναι να ζήσω τη φιλία, να την απολαύσω, να τη χαρίσω, να ανοίξω την καρδιά μου στην ομορφιά της!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK