Άρθρα
04 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες | Τόκιο 2021

Brainy Team

Συγγραφέας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τη μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ολόκληρου του πλανήτη!

Η Ολυμπιακή σημαία προτάθηκε από τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν στο Ολυμπιακό Κογκρέσο το 1914 και πρωτοεμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αμβέρσα του Βελγίου το 1920.

Οι 5 δακτύλιοι συμβολίζουν τις 5 ηπείρους: Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Αυστραλία. Τα χρώματα των δακτυλίων επιλέχθηκαν επειδή ένα τουλάχιστον από αυτά τα χρώματα υπάρχει στη σημαία κάθε χώρας.

Όσο για την Ολυμπιακή φλόγα, η οποία παραμένει αναμμένη μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν μια παράδοση των αρχαίων Ελλήνων, η οποία αναβίωσε και στους σύγχρονους Αγώνες. Πριν από την έναρξη κάθε Ολυμπιάδας, ανάβεται η Ολυμπιακή φλόγα από τις ακτίνες του ήλιου στην αρχαία Ολυμπία, και μεταφέρεται από αθλητές στην πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα.

Φέτος η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα σημάνει την έναρξή της στο Τόκιο. Το παράδοξο είναι πως λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν με έναν χρόνο καθυστέρηση. Γεγονός που έχει ξανασυμβεί άλλες 3 φορές από την αναβίωσή τους, το 1896, στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, στο Βερολίνο το 1916, στο Τόκιο το 1940 και στο Λονδίνο το 1944.

Στον παλμό του ολυμπισμού και της φετινής Ολυμπιάδας, αξίζει μια επίσκεψη στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, που στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Tο Ολυμπιακό Μουσείο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο αφήγημα μέσα από ένα ισορροπημένο μείγμα εκθεμάτων, συναίσθημα των τεκμηρίων και εξελιγμένων τεχνολογικών εφαρμογών. Μέσα από μια πλούσια έκθεση φυσικών, ψηφιακών και διαδραστικών εκθεμάτων, το Μουσείο εξιστορεί την πορεία του Ολυμπιακού Κινήματος, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπερές διοργανώσεις.